Weekendplanner Kaartjes

De Spaanse eilanden Balearen..

De eilandengroep de Balearen ligt voor de kust van Spanje in de Middellandse Zee. Toeristen komen naar de eilanden voor de stranden, het milde maar zonnige klimaat en om te feesten in de clubs op Ibiza.

Veel hotels op deze eilanden hebben een zwembad en sommige resorts bieden een all-inclusive pakket.

De Balearen.

Spanje

De eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza.

1. Het eiland Menorca.

Menorca is na Mallorca het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft een prachtige natuur met een grillige noordkust die doet denken aan fjorden.

Menorca heeft een eigen vliegveld bij de hoofdstad Maó-Mahón, ten oosten van het eiland. U kunt met een veerboot van Maó-Mahón naar Barcelona, naar Valencia en naar de stad Palma op Mallorca varen. Vanuit de stad Ciutadella vertrekken veerboten naar Barcelona (in 5 uur) en naar Alcudia op Mallorca (in 1 uur 30).

De hotels en appartementen op Menorca.

Overnachten op de eilanden.

Overnachten

2. Het eiland Mallorca.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het vliegveld van Mallorca ligt bij de hoofdstad Palma de Mallorca. Mallorca staat bekend om zijn badplaatsen, de stranden en de druipsteengrotten.

Mooie plaatsen op Mallorca zijn o.a. Palma, Sòller en Cap Formentor.

Vanuit de havens van Mallorca vertrekken veerboten naar Menorca, Ibiza en naar Barcelona, Denia en Valencia op het vasteland van Spanje.

Palma

De stad Palma de Mallorca

3. Het eiland Ibiza.

Ibiza is het feesteiland van de Balearen. Tussen mei en oktober kunt u feesten in de clubs tussen Ibiza Stad en San Antonio. Bekende Dj's treden in deze periode op in de clubs van Ibiza.

Bekende clubs en hotels met een club zijn Club Amnesia en de Ushuïa Beach Club.

Vakantie op Ibiza.

Leuke plaatsen op Ibiza.

Op Ibiza zijn leuke badplaatsen waarvan sommige met een hippiemarkt, stranden en helder zeewater. Om het eiland te verkennen kunt u het beste een fiets of scooter huren.

Er is een vliegveld bij Ibiza Stad en er vertrekken veerboten naar Barcelona, Valencia en de eilanden Mallorca en Formentera.

Snorkelen en duiken op Ibiza.

Mallorca
brasserie

Een restaurant op Mallorca met uitzicht.

4. Het eiland Formentera.

Formentra is een klein eiland bij Ibiza. Het eiland is maar 16 km lang maar er zijn verschillende leuke badplaatsen. Als u van witte zandstranden en helder zeewater houdt moet u naar Formentera.

Het eiland is maar klein en vlak en er zijn fietspaden op het eiland dus u kunt het beste een scooter of fiets huren om het eiland te verkennen. Sommige hotels verhuren scooters en fietsen.

Het kleine eiland Formentera.

tickets voor vervoer en attracties op de Balearen.