Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Mallorca: hotels en badplaatsen
Het Spaanse eiland Mallorca

Mallorca (of Majorca) is het grootste eiland van de eilandengroep Balearen. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca.

De binnenlanden van Mallorca en delen van de kust zijn ideaal voor lange bergwandelingen, trektochten en mountainbiken.

     
Eropuit > Spanje > De Balearen > Het eiland Mallorca
De stad Palma de Mallorca Op vakantie naar de Balearen Vluchten naar Palma de Mallorca
Vakantie op Mallorca: leuke dingen doen.
 
 
Mallorca
 
 
Kaart van Spanje
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van Mallorca, Ibiza en Menorca
 
 
Mallorca
 
 
zoeken
Het Spaanse eiland Mallorca

Als u Mallorca bezoekt zult u arriveren op het vliegveld Son San Juan bij Palma de Mallorca. Het vliegveld ligt ongeveer 11 km van de stad. In Palma de Mallorca kunt u goed uitgaan en shoppen. Palma is zeker een bezoek waard. Het eiland Mallorca staat bekend om haar massa toerisme maar de bergachtige binnenlanden zijn echter nog ongerept en populair bij hikers.

In het noordwesten en in het oosten van het eiland zijn twee bergketens. De hoogste piek hier is meer dan 1400 meter hoog maar niet vrij toegankelijk. De bergpiek Puig Massanella (1352 m) in de Serra de Tramuntana is de één na hoogste piek. Het midden van Mallorca bestaat uit een centraal plateau, Es Pla. De meeste toeristen trekken echter naar de vele badplaatsen aan de kust.

In de badplaatsen op Mallorca vindt u luxe vier en vijfsterrenhotels, goedkope low budget hotels en hostels en natuurlijk heel veel appartementen.

De hotels, studio's en resorts op Mallorca

Kaart van Mallorca

Enkele leuke plaatsen op Mallorca om te bezoeken

Palma de Mallorca De hoofdstad van Mallorca. Hier kunt u goed uitgaan en shoppen. Palma heeft een een mooie historische binnenstad, een haven en goede stranden. U kunt er fietsen en scooters huren en er zijn rondvaarten langs de kust van Mallorca.
Alcudia Alcudia heeft mooie stranden en is ideaal voor fietsvakanties. Vanuit de haven van Alcudia vertrekken veerboten naar Barcelona en het eiland Menorca.
Cala d'Or Een levendige badplaats aan de oostkust. Bekend van het jaarlijkse jazz festival.
Fornalutx Één van de mooiste badplaatsen aan de west kust. Als u wat van het eiland wilt zien is dit een goed beginpunt.
Sineu Dit kleine dorp ligt in het midden van het eiland. Op woensdag vindt u hier een grote markt.
Sóller Mooi dorp aan de kust in de bergen. Vanuit Sóller kunt u hiken en mountainbiken. Vanuit de haven vertrekken rondvaartboten, veerboten en u kunt er gaan kajakken. U kunt met een bijzondere trein vanuit Palma naar Sóller reizen.
Valldemossa Mooi dorp in het Tramuntana Gebergte
De leukste attracties van Mallorca
tickets Kaartjes voor attracties en tours op Mallorca (o.a. naar de grotten, boottochten en verhuur van fietsen, scooters en kajaks).
Sa Calobra
Foto: Bij de vissersplaats Sa Calobra kunt u goed hiken in de meestal droge rivierbedding. Sa Calobra kunt u met een veerboot vanuit Sóller bereiken.

De veerboten en rondvaartboten op Mallorca

Vanuit Palma de Mallorca gaan veerboten naar o.a. Barcelona, Valencia, het eiland Ibiza en Denia op het vaste land. Vanuit de haven van Alcudia vertrekken veerboten naar Barcelona en Ciutadella op Menorca.

tickets De veerboten van Mallorca

Panoramaboten en rondvaarten op Mallorca

strand op mallorca
Foto: De badplaats Alcudia heeft een prachtig strand met fijn wit zand en veel palmen. Bij het strand is er een lang ondiep gedeelte met helder zeewater.
Informatie over vakantie op Mallorca
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media