Weekendplanner Kaartjes

De havens van de veerboten tussen Denemarken en Noorwegen

Vanuit Denemarken vertrekken de meeste veerboten naar Noorwegen uit de havens van de plaatsen Hirtshals, Frederikshavn en Kopenhagen.

De Deense veerhavens liggen ongeveer een dag rijden van Nederland dus veel automobilisten overnachten bij de haven.

Denemarken

De veerhaven van Hirtshals.

Vanuit de haven van de Deense badplaats Hirtshals vertrekken iedere dag veel veerboten naar Noorwegen. Er gaan veerboten naar de Noorse steden Bergen, Kristiansand, Langesund, Stavanger en Larvik.

Hirtshals ligt in de kop van Jutland, ongeveer 950 km van Utrecht (negen uur rijden). Vanuit Hirtshals is het ongeveer een uur rijden van de steden Aalborg en Frederikshavn.

De vissersplaats is niet groot. Vanuit de binnenstad kunt u in 20 minuten naar de veerbootterminal lopen. Er is een treinstation niet ver van de haven.

Overnachten bij de havens.

Overnachten

Overnachten in Hirtshals.

Omdat de havenplaats Hirtshals ongeveer een dag rijden van Nederland ligt overnachten veel Nederlandse passagiers op de heenreis of op de terugreis in Hirtshals.

In Hirtshals zijn een aantal hotels en B&B's, er is een motel en een goedkoop maar heel goed hostel met uitzicht op zee en vlakbij de haven. Ook zijn er drie campings en heel veel vakantiehuizen en appartementen.

In de duinen van Hirtshals is een camping, Hirtshals Camping, met uitzicht op zee. Vanaf de camping ziet u de grote veerboten naar Noorwegen varen. De haven is vanuit de camping in ongeveer tien minuten te belopen.

De hotels, hostels en vakantiehuisjes in Hirtshals.

De veerboten vanuit Hirtshals.

Denemarken

De havens van Noorwegen.

U kunt gratis parkeren bij deze hotels

Motel Nordsøen ligt vlakbij het Aquarium en op loopafstand van de haven. Het motel heeft ook familiekamers. Het motel is met de auto gemakkelijk te bereiken en u kunt er parkeren.

Vlakbij de haven liggen ook de hotels Munchs Badehotel, Hotel Hirtshals en het viersterrenhotel Skaga Hotel. Ook hier kunt u gratis parkeren.

Hotelkamer

De attracties van Hirtshals.

De twee belangrijkste attracties van Hirtshals zijn het grootste zeeaquarium van Europa en het schone strand dat met de Blauwe Vlag bekroond is.

Dankzij de vele veerboten uit Noorwegen bezoeken het hele jaar door veel Noren in Hirtshals om te winkelen. In het centrum van Hirtshals lopen dan ook altijd veel toeristen.

Denemarken

Als u met de auto naar Noorwegen wilt kunt u het beste voor een deel van de reis een veerboot nemen.

De veerboten tussen Noorwegen en Hirtshals.

  • 1. Van Hirtshals naar Bergen.
  • 2. Van Hirtshals naar Kristiansand.
  • 3. Van Hirtshals naar Langesund.
  • 4. van Hirtshals naar Stavanger.
  • 5. Van Hirtshals naar Larvik.

Kaartjes voor de veerboten (met actuele vertrektijden en prijzen).

De adressen van de terminals in de haven van Hirtshals.

  • 1. De veerboten van rederij Fjord Line naar Noorwegen vertrekken vanaf de terminal op Container Kajen 4.
  • 2. De veerboten van rederij Color Line naar Noorwegen vertrekken vanaf de terminal op Norges Kajen 2.
  • 3. De veerboot naar IJsland en de Faroe eilanden van rederij Smyril Line vertrekt vanaf de Fjord Line terminal op Container Kajen 4.

De veerboten van Kopenhagen naar Oslo.

Als u op weg bent naar Oslo kunt u de autoboot nemen in Kopenhagen. Uiteraard kunt u ook bij Kopenhagen over de brug rijden en via het Zweedse Malmö naar Oslo rijden maar de veerboot is wel heel comfortabel.

De boot van rederij DFDS vertrekt vanuit Kopenhagen aan het eind van de middag en komt rond het ontbijt in de ochtend in Oslo aan. U reist dus terwijl u slaapt.

Adres: DFDS Seaways, DFDS Terminal, Dampfærgevej 30. Het station dat het dichtst bij de haven ligt is treinstation Østerport.

Overnachten bij de veerhaven van Kopenhagen.

Het dichtstbijzijnde hotel is het Adina Apartment Hotel Copenhagen dat aan de Nordhavn in Kopenhagen ligt. Vanuit dit hotel kunt u in tien minuten naar de veerboot lopen en in een half uur bent u in de binnenstad van Kopenhagen. Het hotel heeft 128 kamers en u kunt bij het hotel betaald parkeren.

Overnachten in Kopenhagen.

Een tip voor onderweg.

Zorg dat u voldoende drinken in de auto meeneemt voor onderweg.
Een koelbox in de auto houdt alles lekker koel.

De veerboten van Frederikshavn naar Oslo.

De veerboten van rederij Stena Line varen iedere dag één keer van Frederikshavn naar Oslo. De boten vertrekken iedere dag om 7:00 uur in de ochtend en komen rond 18:00 uur in Oslo aan. Meestal overnachten passagiers voor vertrek in Frederikshavn.

Overnachten bij de haven van Frederikshavn

Bagage en handbagage.

reisartikelen
Dit neemt u mee naar Noorwegen
.

De veerboten van Oslo naar Frederikshavn.

Om 19:00 uur vaart de veerboot weer terug van Oslo naar Frederikshavn. Het schip komt dan om 7:00 uur in de ochtend aan. Als u aan boord geslapen hebt kunt u vanuit Frederikshavn in één dag naar Nederland rijden.

Overnachten bij de haven van Frederikshavn

Noord-Duitsland

De havens van Kiel, Travemünde en Rostock.

Veerboot

Aan boord van een veerboot.

Veerboten

Het autodek op een autoveerboot.