Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Cambridge.

Het centrum van Cambridge is niet groot maar dankzij de vele studenten zijn er in de winkelstraten veel modewinkels, boetiekjes en specialiteitenwinkels.

In Cambridge zijn vier winkelcentra: The Crafton, Lion Yard, Grand Arcade en Christ's Lane. De meeste winkels in het centrum van Cambridge zijn ook op zondag open.

Winkelcentrum Grand Arcade.

Grand Arcade Cambridge

Adres: Grand Arcade, St Andrew's Street.
De ingang van de parkeergarage is in Downing Street.

De winkelstraten in Cambridge.

Het winkelgebied in Cambridge is bijna volledig voetgangerszone.

Als u in Cambridge wilt winkelen gaat u naar winkelstraten als Green Street, Magdalene Street, Bridge Street, Kings Parade, Benet Street, St. John's Street, Sussex Street en King's Street.

Er zijn in een studentenstad als Cambridge natuurlijk veel boekwinkels en kledingwinkels te vinden.

Eigenlijk kunt u het beste gewoon wat door de voetgangerszone van Cambridge wandelen. Alle winkelstraten liggen op loopafstand van elkaar.

markt Cambridge

Markt op Market Square.

Market Square

Het plein Market Square.

centrum Cambridge

De binnenstad van Cambridge.

Shoppen in Cambridge.

winkelen Cambridge

De winkelstraat Petty Curry.

De winkelcentra van Cambridge.

Er zijn in Cambridge een viertal grote overdekte winkelcentra. Lion Yard Shopping Centre, Grand Arcade en Christ's Lane liggen naast elkaar aan de rand van de voetgangerszone van het centrum van Cambridge. The Crafton ligt aan de rand van het centrum.

De Grand Arcade is een nieuw winkelcentrum met 52 winkels met grote merken als Apple, John Lewis, Topshop en Kelvin Klein. In het winkelcentrum vindt u o.a. het warenhuis Debenham.

In winkelcentrum The Crafton vindt u veel restaurants, cafés en er is een bioscoop van Vue Cinema's. Lion Yard Shopping Centre en Christ's Lane zijn kleinere winkelcentra met winkels van bekende merken, kleinere winkels en restaurants.

tickets Toegang tot attracties en rondleidingen.

Parkeren in Cambridge.

Als u wilt shoppen in Cambridge kunt u het beste parkeren in de parkeergarage van de Grand Arcade in Downing Street. Hier bent u in het midden van het historische centrum van Cambridge, vlakbij de historische colleges en de belangrijkste winkelstraten van Cambridge.

Ook winkelcentrum The Crafton beschikt over een parkeergarage maar hier moet u iets verder lopen als u ook naar de winkelstraten van Cambridge wilt.

Cambridge centrum

Leuke winkelstraten in Cambridge

Rond Benet Street ben je in de Arts Quarter. Behalve mode en accessoires vind je hier ook levendige cafés en twee tweedehands boekwinkels.

Als u richting de rivier Cam loopt komt u door de Magdalene Street en Bridge Street. In Magdalene Street zijn veel trendy boetiekjes en cafés met een terrasje. In Bridge Street vindt u behalve kleding ook voeding en chocolade.

Cambridge

De markten in Cambridge.

Er is zeven dagen per week een markt op Market Square in het centrum van Cambridge. Op deze markt vindt u van maandag tot zaterdag naast groente en fruit ook boeken, kleding, bloemen en vis.

Op zondag is er op het marktplein een markt met Arts & Crafts.

Op zaterdag is er een kunstmarkt bij de ingang van St. John's College in St. Johns Street. Hier koopt u op de markt handgemaakte artikelen van de kunstenaar of ambachtsman zelf.

Leuke plaatsen in de omgeving