Weekendplanner Kaartjes

De kloosterhotels in Nederland, België en Duitsland.

U vindt hier een aantal uitstekende kloosterhotels in Nederland, België en Duitsland. Sommige hotels bieden naast luxe en design ook mogelijkheden voor een culinair of wellness weekend.

Enkele kloosterhotels zijn dichter bij hun oorspronkelijke bestemming gebleven en zijn sober ingericht.

De kloosterhotels van Nederland, Duitsland en België.

In Nederland, België en Duitsland hebben veel historische kloosters een andere bestemming gekregen. Sommige kloosters werden omgebouwd tot hotels. In Nederland en België zijn een aantal luxueuze kloosterhotels te vinden. U overnacht hier in een prachtig ingericht hotel in een bijzonder gebouw.

Het bekende Kruisherenhotel in Maastricht of het Martin's Klooster in Leuven zijn hiervan voorbeelden. Andere hotels staan bekend om hun gastronomische keuken of de uitgebreide wellness mogelijkheden.

Overnachten in een kloosterhotel.

Overnachten

Het bekende Kruisherenhotel in het centrum van Maastricht.

Eén van de mooiste kloosterhotels van Nederland is het designhotel Kruisherenhotel in het centrum van Maastricht. Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit de late middeleeuwen. De kloosterkerk is nu prachtig ingericht als receptie met zithoekjes, een wijnbar en een bibliotheek.

De geschiedenis van het gebouw is gebruikt als achtergrond van het design van het hotel. De designkamers zijn luxueus en met veel oog voor details ingericht.

Het Kruisherenhotel in Maastricht.

Het luxueuze Martin's Klooster in België.

Een populair kloosterhotel in België is het bekende Martin's Klooster in het historische centrum van Leuven.

Het viersterrenhotel is gevestigd in een 15de-eeuws klooster maar wel luxueus en eigentijds ingericht.

Bijzondere hotels in Leuven.

Bedevaart op de Duitse grens.

Tip: Ongeveer 15 km van Goch ligt de bedevaartsplaats Kevelaer met veel hotels.

overnachten

Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne.

Het Kloosterhotel Willibrordhaeghe is een mooi viersterrenhotel in Deurne. In het hotel zijn ruime kamers en familiekamers. Helaas is er op de kamers geen airco. Op sommige kamers is een bubbelbad.

Kloosterhotel ZIN in Vught.

In dit kloosterhotel in Vught zijn 38 éénpersoonskamers. U kunt alleen overnachten als u er een conferentie of bijeenkomst in het gebouw bijwoonde. Ook groepen zijn welkom.

Kloosterhotels in Duitsland.

In Duitsland zijn veel kloosters en sommige kloosters zijn inmiddels omgebouwd tot kloosterhotels. Sommige kloosterhotels hebben nog steeds een meer religieus karakter.

  • In de Eifel vindt u het viersterrenhotel Hotel Augustiner Kloster. Het is een wellness- en sporthotel dat niet ver van golfbaan de bekende Golfplatz Eifel ligt.
  • Het hotel Kloster Maria Engelport in de omgeving van Cochem heeft nog steeds een religieus karakter. Een overnachting is echter heel goedkoop.
    Adres: Flaumbachtal 4, 56253 Treis-Karden. Tel. +492672915750.