Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Bijzondere hotels in Maastricht
De bijzondere hotels van Maastricht

De stad kent de meeste bekroonde restaurants van Nederland en is dus ideaal voor een culinair weekendje weg.

Maastricht is één van de oudste steden van Nederland en veel hotels zijn er in historische gebouwen gevestigd. De geschiedenis geeft de kamers extra sfeer.

     
Eropuit > Nederland > Limburg > Maastricht > Bijzondere hotels
Een weekend Aken (Aachen) Een weekend in Maastricht Een weekend Bad Valkenburg
Bijzondere hotels in Maastricht
 
 
Kaart van Zuid-Limburg
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van Zuid-Limburg
 
 
Kuuroorden
De kuuroorden
 
zoeken
Het historische Kruisheren hotel

Dit prachtige historische kloosterhotel ligt in het centrum vlakbij het Vrijthof. Het hotel is gevestigd in een 15de-eeuws klooster van de kloosterorde van de Kruisheren. Tegenwoordig is het klooster een designhotel waarbij heden en verleden moeiteloos gecombineerd zijn.

Alle kamers zijn uniek ingericht door interieur architect Henk Vos. Vanuit de grote ramen van het koor heeft u een mooi uitzicht op Maastricht.

De hotels van Maastricht

Maastricht
Foto: De mooiste boekwinkel van Maastricht is Boekhandel Dominicanen in de Dominikanerkerkstraat.

Galerie Hotel Dis in een 17de-eeuwse bierbrouwerij

Dit prachtige Galerie Hotel is gevestigd in een mooi gerestaureerd 17de-eeuws pand. Ontbijten doet u in een ruimte waar in de 17de-eeuw een bierbrouwerij gevestigd was. De 17de eeuw ziet u terug in de sfeervolle kruisbooggewelven. Het hotel beschikt over een romantische binnentuin waar u met mooi weer ook kunt ontbijten.

Het hotel ligt in het Jekerkwartier, vlakbij het centrum en alles ligt op loopafstand. Rondom het hotel zijn veel restaurantjes en terrassen.

Maastricht in het centrum
Foto: Het witte gebouw is hotel Hotel La Colombe. Als u wilt uitgaan is dit een goede keuze want het hotel ligt in het centrum.

Bar Restaurant Hotel Cabane

De locatie van Bar Restaurant Hotel Cabane is bijzonder, het hotel ligt aan het Vrijthof. U zit hier dus in het centrum van Maastricht en bij de vele cafés en restaurants. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van de kamers. Alle kamers beschikken over Auping bedden.

De leukste hotels en B&B's van Maastricht

Maastricht
Foto: Op het Onze Lieve Vrouwe Plein vindt u veel gezellige terrasjes

Kasteel Vaeshartelt

Kasteelhotel Vaeshartelt is prachtig gelegen op een landgoed dat ooit eigendom van van koning Koning Willem II. Het 17de-eeuwse kasteelhotel ligt in een parkachtige Engelse tuin met vijvers en oude bomen.

Kasteel Vaeshartelt ligt slechts enkele minuten rijden van de snelweg dus het hotel is vanuit Maastricht goed bereikbaar.

Zoek een kasteelhotel in Nederland

Maastricht
Foto: De Markt in Maastricht
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media