Weekendplanner Kaartjes

Bijzondere hotels in Maastricht.

De stad kent de meeste bekroonde restaurants van Nederland en is dus ideaal voor een culinair weekendje weg.

Maastricht is één van de oudste steden van Nederland en veel hotels zijn er in historische gebouwen gevestigd. De geschiedenis geeft de kamers extra sfeer.

De hotels in Maastricht: de aanraders.

Het historische Kruisheren hotel.

Dit prachtige historische kloosterhotel ligt in het centrum vlakbij het Vrijthof. Het hotel is gevestigd in een 15de-eeuws klooster van de kloosterorde van de Kruisheren. Tegenwoordig is het klooster een designhotel waarbij heden en verleden moeiteloos gecombineerd zijn.

Alle kamers zijn uniek ingericht door interieur architect Henk Vos. Vanuit de grote ramen van het koor heeft u een mooi uitzicht op Maastricht.

Een weekend in Maastricht.

Zoek een overnachting in Maastricht.

Overnachten

Hotel Dis in een 17de-eeuwse bierbrouwerij.

Dit prachtige Galerie Hotel is gevestigd in een mooi gerestaureerd 17de-eeuws pand. Ontbijten doet u in een ruimte waar in de 17de-eeuw een bierbrouwerij gevestigd was. De 17de eeuw ziet u terug in de sfeervolle kruisbooggewelven.

Het hotel beschikt over een romantische binnentuin waar u met mooi weer ook kunt ontbijten.

Het hotel ligt in het Jekerkwartier, vlakbij het centrum en alles ligt op loopafstand. Rondom het hotel zijn veel restaurantjes en terrassen.

Jekerkwartier

Het historische Jekerkwartier

Saillant Hotel Maastricht City Centre

De locatie van Saillant Hotel Maastricht is bijzonder, het hotel ligt aan het Vrijthof. U zit hier dus in het centrum van Maastricht en bij de vele cafés en restaurants.

Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van de kamers. Alle kamers beschikken over Auping bedden. Het hotel heeft overigens geen lift.

In het hotel is restaurant Vrienden van het Vrijthof gevestigd.

Kasteel Vaeshartelt.

Kasteelhotel Vaeshartelt is prachtig gelegen op een landgoed dat ooit eigendom van koning Koning Willem II. Het 17de-eeuwse kasteelhotel ligt in een parkachtige Engelse tuin met vijvers en oude bomen.

Kasteel Vaeshartelt ligt slechts enkele minuten rijden van de snelweg dus het hotel is vanuit Maastricht goed bereikbaar.

Zoek een kasteelhotel in Nederland

Het gezellige centrum van Maastricht.

Maastricht

Overnachten op een hotelboot.

Het Johann Strauss Hotel Ship ligt aan de kade van de Maaspromenade. De hotelboot heeft een groot terras op het schip met een prachtig uitzicht over de Maas.

Als u goedkoop op een schip in Maastricht wilt overnachten kunt u een hut boeken in het boothotel Botel Maastricht. Het schip ligt bij het stadspark aan de Maasboulevard. Het Vrijthof is vanuit het hotel maar 10 minuten lopen.

Een hostel van Stayokay aan de Maas.

Als u goedkoop in het centrum van Maastricht aan de Maas wilt overnachten is Stayokay Maastricht een goede keus. U hoeft maar 5 minuten te lopen van het hostel naar het centrum.