Weekendplanner Kaartjes

Het hotel Château St. Gerlach bij Valkenburg.

Hotel Château St. Gerlach is een bijzonder hotel dat is gevestigd op een landgoed met een bijzondere geschiedenis.

In de historische gebouwen van het hotel is een gastronomisch restaurant, een binnenbad met sauna , een kerk en een museum gevestigd.

Reserveer een kamer in Château St. Gerlach.

De kasteelhotels in Nederland.

Zuid-Limburg

Hotel Château St. Gerlach ligt vlakbij Valkenburg.

Het luxueuze hotel Château St. Gerlach.

Château St. Gerlach ligt ongeveer 10 minuten rijden van Valkenburg en Maastricht, te midden van stijlvolle baroktuinen en een eigen park. In de prachtige gebouwen van Château St. Gerlach vindt u 58 hotelkamers, suites en luxe appartementen.

Er is een gastronomisch restaurant en u vindt er een overdekt zwembad met uitgebreide spa en wellness faciliteiten. Hotel Château St. Gerlach is dan ook een prima bestemming voor een culinair of wellness weekendje weg.

Overnachten in Valkenburg.

Overnachten

De geschiedenis van Château St. Gerlach.

In het jaar 1165 overleed de kluizenaar Gerlach in de buurt van Houthem. Deze voormalige ridder leefde jarenlang in een holle eik. Bij het graf van Gerlach werden wonderen gemeld en Gerlach werd heilig. Bij zijn graf werd een kerk en een klooster gebouwd.

Een vleugel van het klooster bestaat nog steeds en maakt deel uit van Château St. Gerlach. Tegenwoordig liggen de resten van St. Gerlach in de kerk van Houthem.

Het landgoed is vanaf het begin van de negentiende eeuw gebruikt als adellijke woning. De laatste bewoner van Chateau St. Gerlach was Baron de Selys de Fanson. Zijn eetkamer en salon is tegenwoordig in gebruik als bistro.

De omgeving van Château St. Gerlach.

Château St. Gerlach ligt in een prachtig park met rozentuin en wijngaard in het natuurgebied Ingendael.

Leuke plaatsen als Valkenburg en Maastricht liggen vlakbij. In het kuurcentrum Thermae 2000 in Valkenburg kunt u genieten van het warme bronwater dat hier gewonnen wordt.

overnachten

In Valkenburg ligt een kuuroord, een ruïne van een kasteel en ondergrondse gangen en grotten.

Leuke dingen doen vanuit het hotel.

  • Vanuit Château St. Gerlach kunt u met een gratis shuttlebus naar Maastricht en Maastricht Aachen Airport gebracht worden.
  • In het hotel kunt u fietsen, scooters en auto's huren.
  • Voor hotelgasten is er in de tuin van het kasteel een terras met uitzicht op de kruidentuin en het Geuldal. Hier kunt u bij mooi weer 's ochtends ook ontbijten.

De restaurants van Château St. Gerlach.

In de vertrekken van de adellijke familie die ooit op Château St. Gerlach woonde is tegenwoordig het a la carte restaurant Château St. Gerlach gevestigd.

Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 19:00 uur tot 21:00 uur. Op zondag en maandag is het restaurant gesloten. Reserveren tel: +31 (0)436088888

In de salon van Baron de Selys de Fanson is tegenwoordig een sfeervolle bistro gevestigd. Bistrot de Liège is iedere dag geopend van 11:00 tot 22:00. Deze bistro heeft een mooi terras rond een schitterende fontein.