Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Een gastronomisch weekend
Het hotel Château St. Gerlach bij Valkenburg

Hotel Château St. Gerlach is een bijzonder hotel dat is gevestigd op een landgoed met een bijzondere geschiedenis.

In de historische gebouwen van het hotel is een gastronomisch restaurant, een binnenbad met sauna , een kerk en een museum gevestigd.

     
Eropuit > Nederland > Limburg > Valkenburg > Chateau St. Gerlach
Kasteelhotels Kuuroord Bad-Valkenburg Kasteelhotels in Vaals
Hotel Château St. Gerlach

Het luxueuze hotel Château St. Gerlach

Château St. Gerlach ligt ongeveer 10 minuten rijden van Valkenburg en Maastricht, te midden van stijlvolle baroktuinen en een eigen park. In de prachtige gebouwen van Château St. Gerlach vindt u 58 hotelkamers, suites en luxe appartementen.

Er is een gastronomisch restaurant en u vindt er een overdekt zwembad met uitgebreide spa en wellness faciliteiten.

Hotel Château St. Gerlach is dan ook een prima bestemming voor een culinair of wellness weekendje weg. U kunt bij het hotel gratis parkeren.

Vanuit Château St. Gerlach kunt u met een gratis shuttlebus naar Maastricht en Maastricht Aachen Airport gebracht worden. In het hotel kunt u fietsen, scooters en auto's huren.

Voor hotelgasten is er in in de tuin van het kasteel een terras met uitzicht op de kruidentuin en het Geuldal. Hier kunt u bij mooi weer 's ochtends ook ontbijten.

Overnachten in Chateau St. Gerlach

De geschiedenis van Château St. Gerlach

In het jaar 1165 overleed de kluizenaar Gerlach in de buurt van Houthem. Deze voormalige ridder leefde jarenlang in een holle eik. Bij het graf van Gerlach werden wonderen gemeld en Gerlach werd heilig. Bij zijn graf werd een kerk en een klooster gebouwd.

Een vleugel van het klooster bestaat nog steeds en maakt deel uit van Château St. Gerlach. Tegenwoordig liggen de resten van St. Gerlach in de kerk van Houthem.

Het landgoed is vanaf het begin van de negentiende eeuw gebruikt als adellijke woning. De laatste bewoner van Chateau St. Gerlach was Baron de Selys de Fanson. Zijn eetkamer en salon is tegenwoordig in gebruik als bistro.

De omgeving van Château St. Gerlach

Valkenburg Château St. Gerlach ligt in een prachtig park met rozentuin en wijngaard in het natuurgebied Ingendael.

Leuke plaatsen als Valkenburg en Maastricht liggen vlakbij. In het kuurcentrum Thermae 2000 in Valkenburg kunt u genieten van het warme bronwater dat hier gewonnen wordt.

Thermae 2000 (3 km)
Valkenburg Zuid-Limburg Valkenburg Maastricht
Zuid-Limburg Valkenburg (3 km) Maastricht (10 km)

De restaurants van Château St. Gerlach

In de vertrekken van de adellijke familie die ooit op Château St. Gerlach woonde is tegenwoordig het a la carte restaurant Château St. Gerlach gevestigd.

Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 19:00 uur tot 21:00 uur. Op zondag en maandag is het restaurant gesloten. Reserveren tel: +31 (0)43 608 88 88

In de salon van Baron de Selys de Fanson is tegenwoordig een sfeervolle bistro gevestigd. Bistrot de Liège is iedere dag geopend van 11:00 tot 22:00. Deze bistro heeft een mooi terras rond een schitterende fontein.

Valkenburg
Foto: In het nabijgelegen Valkenburg vindt u een kuuroord, een ruïne van een kasteel, ondergrondse gangen en heel veel cafés en restaurants. Ook voor kinderen zijn er in Valkenburg veel attracties.

De attracties in de buurt van Château St. Gerlach

De kasteelhotels De kloosterhotels
Kuuroord Bad-Valkenburg (3 km) Kasteelhotels in Vaals (30 km)
Golfbanen in Limburg Zuid-Limburg
Aken (30 km) Skiën in de zomer in Landgraaf (20 km)
De grotten van Valkenburg De Ardennen
 
 
Kaart van Zuid-Limburg
 
zoeken
 
 
Reserveringen
 
 
 
Kaart van Zuid-Limburg
 
 
De Ardennen
De Ardennen
 
Kuuroorden
De kuuroorden
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media