Weekendplanner Kaartjes

Shoppen, uitgaan en overnachten in Madrid.

Madrid wordt steeds populairder als bestemming voor een weekend weg. De stad heeft voor een weekend veel te bieden.

In Madrid kunt u goed uitgaan en shoppen en er zijn veel bezienswaardigheden.

Ook kunt u er genieten van de vele evenementen die er in Madrid plaats vinden. Madrid heeft een aantal hele goede luxe hotels maar u kunt er ook goedkoop overnachten.

De hotels in Madrid: de aanraders.

Het centrum van Madrid.

Madrid is een grote stad maar het centrum is te voet te verkennen. In het Middeleeuwse centrum (de wijk Centro) vindt u een doolhof aan straten. In de 18de en 19de eeuw zijn brede boulevards aangelegd die de stad grandeur moesten geven.

In het Middeleeuwse centrum van Madrid, Centro, vindt u naast veel bezienswaardigheden ook veel hotels.

De straat Puerta del Sol, kortweg Sol genoemd, wordt beschouwd als het centrum van Madrid.

Zoek een overnachting in Madrid.

Overnachten

De beste plek voor een overnachting in Madrid.

De straat Puerta del Sol ligt in het centrum van Madrid. Zoek dus een hotel in de buurt van Sol als u op loopafstand van de historische bezienswaardigheden wilt overnachten.

Vlakbij Barajas Airport, het vliegveld van Madrid, zijn hotels te vinden in de wijk Barajas.

De hotels bij het vliegveld van Madrid.

Goedkoop overnachten in Madrid.

In Madrid zijn echter ook goede en goedkope budget hotels te vinden.

shoppen in Madrid

De markt El Rastro

Vervoer vanaf Barajas Airport naar Madrid.

Vanaf luchthaven Schiphol vliegen o.a. KLM, EasyJet, Iberia en Vueling Airlines rechtstreeks naar Madrid. Het vliegveld, Barajas Airport, ligt ongeveer 12 km van het historische centrum van Madrid. Het vliegveld heeft vier terminals die u kunt bereiken met de stadsbus (EMT) of de metro.

De metro (lijn 8) rijdt vanaf het vliegveld naar station Nuevos Ministerios. Hier moet u overstappen als u naar het historische centrum wilt. U kunt natuurlijk ook een taxi of shuttlebus nemen naar uw hotel in Madrid.

Dit moet u zien in Madrid.

  • Het koninklijk paleis
  • De musea Paseo del Prado.
  • De poort Puerta de Alcalá
  • De winkelstraat Gran Vía
  • Het 19de-eeuwse Casino de Madrid
tickets voor attracties en tours in Madrid.

Snel Madrid leren kennen.

Als u de stad snel wilt leren kennen kunt u met een gids op een Segway, fiets of scooter de stad verkennen. Er zijn ook speciale tapas of wijn rondleidingen.

U kunt ook een dagkaart voor de Hop-on Hop-off bussen nemen. De Hop-On Hop-Off bussen rijden een route langs haltes bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid. In Madrid rijden de Hop-On Hop-Off bussen twee routes. De blauwe route gaat door het historische centrum en de groene route rijdt door het 19de-eeuwse en moderne centrum.

tickets voor rondleidingen en Hop-on Hop-off bussen.

Shoppen in het centrum van Madrid.

In de wijk Salamanca, in het oosten van Madrid, zijn veel trendy modewinkels, luxe hotels en chique restaurants. In de omgeving van Call de Serrana zijn veel boetieks.

U vindt verder veel leuke winkels rond de Gran Via (bij metrostation Callao of metro Gran Via), de boulevard Calle Carmen (metro Puerta del Sol) en de winkelstraat Calle de Preciados (metro Callao en Puerta del Sol).

Bij de lange winkelstraat Gran Via zijn bioscopen, grote warenhuizen en banken.

Spanje

De openingstijden van de winkels in Madrid.

In Madrid zijn de meeste winkels iedere dag behalve zondag geopend van ± 09.00 uur tot 14.00 uur en van ± 16.30 uur tot 20.00 uur. De warenhuizen en grote winkelcentra in Madrid zijn zonder siësta geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Op zondag mogen de winkels en warenhuizen in het toeristische centrum van Madrid open zijn. De warenhuizen en winkelcentra zijn dan zeker open.

Madrid

De winkelstraat Gran Via.

Designer Outlet centrum Las Rozas Village.

Ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Madrid ligt het Designer Outlet Centrum Las Rozas Village met ertegenover Hero City, een entertainment centrum met veel restaurants.
Adres: Juan Ramon Jimenez, 3, 28232 Las Rozas, Spanje.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Moncloa Station. Hier neemt u bus 625 of 628 naar Designer Outlet Centrum Las Rozas Village. Iedere 10 minuten vertrekt er een bus. Vanaf Plaza de España in het centrum van Madrid rijdt een shuttlebus rechtstreeks naar Las Rozas Village maar een retour in deze bus kost 14 euro.

Shoppen in het centrum van Madrid.

Het nachtleven gaat in Madrid tot diep in de nacht door. Files om vier uur in de nacht zijn in het weekend geen uitzondering. Donderdag, vrijdag en zaterdagnacht zijn het meest populair om uit te gaan maar ook op de andere dagen in de week kan het druk zijn in de bars en clubs.

Uitgaan kunt u o.a. in Chueca. Deze wijk ligt ten noordoosten van het centrum van Madrid tussen de Calle Barquillo, Calle Hortaleza, de Gran Via en Calle Alfonso VI. In Chueca vindt u ook gay bars, hippe clubs en trendy restaurants.

Wellness in Madrid.

Al sinds de tijd van de Moren zijn er in dit deel van Spanje Turkse baden. Een bekend wellness centrum is Hamman Al Andalus in het centrum van Madrid. Het is een prachtig in Oosterse sfeer ingericht kuurcentrum met o.a. Turkse baden, sauna's, massage en veel thee.

Adres: Hamman Al Andalus Madrid, Atocha 14, 28012 Madrid, Spanje. Tel. 0034 914 299 020.

Hamman Al Andalus Madrid.