Weekendplanner Kaartjes

Mooie plekjes in 's-Hertogenbosch: De Uilenburg.

Één van de mooiste plekjes van Den Bosch ligt aan de rand van de binnenstad, de wijk Uilenburg. De Uilenburg is niet zo moeilijk te vinden. Als u vanaf het treinstation naar het centrum van Den Bosch loopt komt u erlangs.

De Uilenburg is een pittoreske buurt met smalle straten, gezellige terrassen, restaurants, bars en antiekwinkels.

De geschiedenis van de Uilenburg.

De Uilenburg was een volksbuurt bij één van de havens van 's-Hertogenbosch. In de jaren zeventig werd de buurt gerenoveerd en nu is het één van de meest pittoreske delen van Den Bosch met autovrije smalle straatjes betegeld met kinderkopjes, het riviertje de Binnendieze, historische panden en rond de Korenbrug heel veel cafés, restaurants en terrasjes.

De Uilenburg is één van de uitgaanscentra van Den Bosch maar u vindt er ook antiekwinkeltjes.

Overnachten in Den Bosch.

Overnachten

De Binnendieze in Uilenburg.

In Uilenburg zijn aan de Molenstraat delen van de stadsrivier De Binnendieze niet overkoepeld en u kunt hier langs de Lepelstraat langs de Binnendieze wandelen. Op sommige op sommige plaatsen kunt u naar het riviertje afdalen. U ziet dan de rondvaartboten onder de huizen varen.

De opstapplaats van de Binnendieze is de Korenbrug. U kunt in de Molenstraat (naast de brug) een kaartje kopen voor een rondvaart onder het centrum van 's-Hertogenbosch.

Rondvaarten over de Binnendieze.

Den Bosch

In de Snellestraat zijn leuke kleine winkels.

attracties Den Bosch

De Korenbrug en de terrasjes in de Korenbrugstraat.

Terrasjes en cafés in de Uilenburg.

De meeste restaurantjes en cafés met terras vindt u in Uilenburg rond de Korenbrug. De straten met de meeste terrasjes, cafés en terrasjes zijn de schilderachtige straatjes Lepelstraat, Molenstraat en de Korenbrugstraat.

Samen met de Karrenstraat zijn deze straatjes zowel overdag als in de avond een gezellige uitgaansbuurt in Den Bosch.

Vervoer naar Uilenburg.

Als u vanuit het station naar de Markt loopt komt u na tien minuten bij Uilenburg. U komt er dus langs als u in de binnenstad gaat winkelen.

De smalle straten is met zijn vele restaurants en cafés een leuke route om naar de Markt te lopen. Vooral de Korenbrug en de vele terrasjes in de Korenbrugstraat moet u niet missen.

Met de auto is Uilenburg maar beperkt bereikbaar. U kunt uw auto het beste in een parkeergarage in de binnenstad parkeren.

restaurants Den Bosch

In de Uilenburg in Den Bosch zijn veel restaurants.

Korenbrug

De Korenbrug.

attracties Den Bosch

De vele gezellige restaurants en cafés in de Lepelstraat.

Overnachten in de Uilenburg.

Uilenburg ligt in het centrum van Den Bosch op een paar minuten lopen van de Markt. Het is een leuke plek om te overnachten als u een weekend in Den Bosch bent.

Een mooi hotel in Uilenburg is het kleine hotel Hotel 't Keershuys in de Lepelstraat. Het luxe hotel ligt tegenover de opstapplaats voor de rondvaartboten op de Binnendieze.

Er is in Uilenburg het pension Vakantiehuis Den Bosch. Het Vakantiehuis heeft grote ramen en een groot dakterras. In het huis zijn vier grote kamers die los verhuurd worden. U kunt ook het hele huis huren. U heeft dan genoeg slaapplaatsen voor tien personen.