Weekendplanner Kaartjes

Het kuuroord Bad Wiesbaden.

Net zoals veel andere steden in het Taunusgebergte is ook Wiesbaden een erkend kuuroord. De bekendste wellness centra in Bad Wiesbaden zijn de Kaiser-Friedrich-Therme en het Thermalbad Aukammtal.

Er zijn in Wiesbaden enkele uitstekende kuurhotels: Hotel Nassauer Hof, hotel Schwarzer Bock, Hotel Goldenes Ross en Hotel Bären.

Het centrum van Wiesbaden..

Wiesbaden centrum

Het kuuroord Bad Wiesbaden.

In de binnenstad van Wiesbaden zijn 14 thermen met een temperatuur tussen de 46 en 66 °C. In Duitsland vloeit alleen in het kuuroord Aken meer bronwater.

De twee grootste thermen in Wiesbaden zijn de Kochbrunnen en de Adlerquelle. Daarnaast zijn er een aantal kleinere bronnen die voor drinkkuren gebruikt worden.

Om te ontspannen gaat u naar de kuurbaden Kaiser-Friedrich-Therme en Thermalbad Aukammtal. U kunt ook naar één van de wellnesshotels van Wiesbaden.

De Kaiser-Friedrich-Therme.

De Kaiser-Friedrich-Therme ligt in het centrum van Wiesbaden. Het kuurbad wordt door de bron Adlerquelle gevoed. Dit water heeft een temperatuur van rond de 65 °C.

De Kaiser-Friedrich-Therme beschikt over een saunalandschap met Tepidarium, een Sudatorium (zweetruimte), een Russisch stoombad, een Sanarium, een Finse sauna en een Frigidarium (een koude ruimte).

U kunt behandelingen boeken als massages, een zandbad, Rasul (behandelingen met modder) en er zijn schoonheidsbehandelingen.

Openingstijden: Iedere dag geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur.

De binnenstad.

Wiesbaden

Het centrum van Wiesbaden.

Thermalbad Aukammtal.

Thermalbad Aukammtal ligt iets buiten het centrum van Wiesbaden. Het kuurbad is 4400 vierkante meter groot. Er zijn vier sauna's binnen en drie sauna's buiten.

Er is o.a. een wintertuin met uitzicht over Wiesbaden, een whirlpool, een ijsfontein en speciale koude douches.

Taunus

Adressen van de kuurcentra:

  • De Kaiser-Friedrich-Therme: Langgasse 38 - 40, 65183 Wiesbaden, Telefoon: +49 611 1729660.
  • Het Thermalbad Aukammtal: Leibnizstraße 7, 65191 Wiesbaden, Telefoon: +49 611 1729880

De wellnesshotels in Wiesbaden

In Wiesbaden zijn een aantal kuurhotels die een wellness centrum hebben met een eigen bron.

Het luxe hotel Nassauer Hof is een echte aanrader. Het hotel ligt tegenover het casino en het Kurhaus in het centrum van Wiesbaden. Het bad is ook voor niet gasten toegankelijk. U kunt bij de receptie een toegangskaart kopen.

Het oudste hotel van Duitsland ligt aan de Kranzplatz. Het is hotel Schwartzer Bock, vroeger het Palasthotel, uit 1486. Andere kuurhotels in Wiesbaden met een eigen bron zijn Hotel Goldenes Ross en Hotel Bären.

Drinkkuren in Wiesbaden

De Kochbrunnenplatz, een plein dat naast de Kranzplatz ligt, was in de 19de eeuw het centrum van de drinkkuren van Wiesbaden. Hier vindt u de Kochbrunnentempel waar nog steeds water uit de Kochbrunnen uitstroomt. Het water is ongeveer 66 C en wordt gebruikt bij een drinkkuur.

In de vroegere "Trinkhalle" is tegenwoordig een restaurant gevestigd. Andere "Trinkhallen" in Wiesbaden zijn de Bäckerbrunnen (49 °C) en de Faulbrunnen (14–17 °C).

overnachten

De Kochbrunnenplatz met op de achtergrond Grand Hotel Schwartzer Bock.

Overnachten