Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
De visrestaurants van Breskens
Vis, kreeft, mosselen en oesters eten in Breskens

De meeste bezoekers van Breskens komen niet alleen voor het strand maar ook voor de vis. Breskens is de plaats om vis en schaaldieren te eten of te kopen.

Bij de haven liggen een aantal populaire visrestaurants. Ook kunt u in de haven van Breskens verse, gerookte, gekookte of gefrituurde vis kopen.

     
Eropuit > Nederland > Zeeland > Breskens > Een culinair weekend
Overnachten in Breskens De attracties van Vlissingen De veerboot Breskens-Vlissingen
Vis eten in Breskens
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Vis eten in Breskens
Op de HA10 in Breskens kunt u verse kreeft en oesters kopen.
Vis eten in Breskens
Op het Spuiplein in het centrum van Breskens vindt u veel restaurants met een terras.
Vis eten in Breskens
Ook op zondag is er op het Spuiplein in Breskens altijd wel wat te doen.
In Breskens zijn een paar vakantieparken als deze van Roompot.
Breskens
Vis, kreeft, mosselen en oesters eten in Breskens
 
 
Kaart van Zeeuws Vlaanderen
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van Zeeuws Vlaanderen
 
 
kaart van Zeeland
 
 
koffers
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
Vis kopen in Breskens

In de vissershaven van Breskens kunt u nog verse vis kopen. Tussen de vissersschepen in de haven van Breskens ligt het opvallende vissersschip HA 10.

Op de HA 10 kunt u zelf gerookte poon, paling en makreel, Zeeuwse kreeft en zure sprot kopen. De rookoven staat waarschijnlijk al aan als u vis komt kopen. Als u wilt kookt de schipper uw kreeft ter plekke.

Het schip is vanaf de Havenweg in Breskens goed te zien. Er staat een groot bord op de kade met een bord dat naar het schip wijst. Als de schipper niet aanwezig is kunt u hem roepen door de scheepsbel op de meerpaal te luiden.

Een ander adres voor verse vis bij de vissershaven is het Erasmus Viscenter. In het viscenter kunt u rauwe vis en schelpdieren kopen. In de eetcorner vindt u gefrituurde of gerookte vis die u ter plekke kunt opeten. Er is een buitenterras met 60 stoelen.
Adres: Kaai 1, Breskens. Tel. 0117-382077. Geopend van 8:30 tot 18:00 uur, ook op zondag.

Vis eten in Breskens
Foto: In de vissershaven van Breskens kunt u iedere dag verse vis, kreeften en oesters kopen op de HA10.

De visrestaurants bij de vissershaven van Breskens

Op de Kaai bij de vissershaven van Breskens zijn verschillende restaurants waar u heerlijke verse vis kunt eten. Er is hier veel terrasruimte dus bij zonnig weer eet u buiten.

Bij vishandel en cafetaria de Dukdalf kunt u zeven dagen per week verse vis kopen. In de cafetaria koop u gefrituurde of gerookt vis en er zijn verse mosselen en oesters. U kunt hier ook verse vis, oesters en mosselen voor thuis kopen.

Bij Bistro De Kluiver staan altijd verse oesters, zeetong en vissoep op het menu. In het seizoen eet u hier heerlijke mosselen en asperges. Het restaurant Spetters en het mediterrane restaurant Gusto liggen hier dichtbij. Alle drie de restaurants zijn van dezelfde eigenaar.

Vis eten in Breskens
Foto: Op de Kaai in de haven vindt u meerdere restaurants en er zijn veel terrasjes.

Vis eten in Breskens

Behalve bij de haven kunt u ook elders in het centrum van Breskens vis eten. Zo is er het visrestaurant “De Boeg” bij het Spuiplein. Specialiteiten van het restaurant zijn verse mosselen, zelf gerookte zalm en zelf gepelde garnalen. Het restaurant heeft een overdekt terras zodat u ook in de winter buiten kunt zitten.
Adres: Visrestaurant “De Boeg”, Spuiplein 39, tel. 0117-381866.

De strandpaviljoens van Breskens

In de strandpaviljoens van Breskens kunt u heerlijk eten of drinken met uitzicht op zee.

De strandpaviljoen Strandpaviljoen Breskens aan Zee, Promenade 2, is tijdens het seizoen iedere dag en avond geopend behalve op dinsdag. In de winter is het strandpaviljoen alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Het strandpaviljoen is mooi gelegen in de duinen. Vanuit het paviljoen heeft u een mooi uitzicht op het strand en op de skyline van Vlissingen aan de andere kant van de Westerschelde.

Het strandpaviljoen 't Halve Maentje ligt bij
het vakantiepark van Roompot Vakanties in Breskens. In het strandpaviljoen kunt u het grootste deel van het jaar genieten van heerlijke visgerechten.

In de winter is het strandpaviljoen alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend, in het voor- en naseizoen is het op woensdag gesloten en in de zomer is het paviljoen iedere dag geopend.

Tegenover de vissershaven: 't Vissershuis, Eten & Drinken, Scheldekade 25, Breskens, tel. Tel.: 0117-382070.

strandpaviljoen in Breskens
Foto: Het nieuwe Strandpaviljoen Breskens aan Zee ligt vlakbij het centrum van Breskens. Aan de overkant van de Westerschelde ziet u de skyline van Vlissingen.

Tip: Mosselen eten in het dorp Philippine (25 minuten rijden van Breskens).

Het dorpje Philippine was in het begin van de 20ste eeuw een vissersplaats. Het vangen van mosselen was de specialiteit. De haven is nu verzand en een aantal mosselvissers zijn er lang geleden een visrestaurant begonnen.

In Philippine op Zeeuws-Vlaanderen zijn maar liefst acht visrestaurants die zich gespecialiseerd hebben in mosselen. Iedere dag, en soms wel twee keer per dag, komen er verse mosselen uit Yerseke.

Adres: Het mosseldorp Philippine ligt tussen Breskens en Terneuzen. Je vindt de restaurants bij elkaar in de buurt in de Waterpoortstraat, de Kasteelstraat en in de Visserslaan.

De restaurants:
De Fijnproever, De Oude Haven, De Zwaan, De Mosselbank, Auberge des Moules, Place du Marché, De Schouw en In den Vlaemsche Pot. Het familiehotel Hotel Au Port in Philippine heeft een eigen restaurant.

Informatie voor uw weekend in Zeeland
De veerboot Breskens-Vlissingen De attracties van Vlissingen
Een weekend in Breskens Badplaats Dishoek
Een dagje in Zeeland Overnachten aan de Belgische Kust
Vakantieparken in Zeeland Een dagje naar Veere
Overnachten in Zeeland Een dagje naar Middelburg
Evenementen in Zeeland Fietsen en wandelen op Walcheren
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media