Weekendplanner Kaartjes

Vis, kreeft, mosselen en oesters eten in Breskens en Philippine.

De meeste bezoekers van Breskens komen niet alleen voor het strand maar ook voor de vis. Breskens is de plaats om vis en schaaldieren te eten of te kopen.

Bij de haven liggen een aantal populaire visrestaurants. Ook kunt u in de haven van Breskens verse, gerookte, gekookte of gefrituurde vis kopen.

Vis kopen naast de vismijn.

vis Breskens

Naast de visveiling van Breskens zijn enkele visverkopers. Dit is het Erasmus Viscenter.

Gerookte vis op een vissersboot.

Tussen de vissersschepen in de haven van Breskens ligt vaak het opvallende vissersschip HA 10. De vissersboot is tegenwoordig regelmatig op pad dus het is mogelijk dat het schip een paar dagen de haven uit is.

Op de HA 10 kunt u zelf gerookte poon, paling en makreel, Zeeuwse kreeft en zure sprot kopen. De rookoven staat waarschijnlijk al aan als u vis komt kopen. Als u wilt kookt de schipper uw kreeft ter plekke.

Het schip is vanaf de Havenweg in Breskens goed te zien. Er staat een groot bord op de kade met een bord dat naar het schip wijst. Als de schipper niet aanwezig is kunt u hem roepen door de scheepsbel op de meerpaal te luiden.

Restaurants op het Spuiplein.

Overnachten

Andere visverkopers in de haven.

Een ander adres voor verse vis bij de vissershaven is het Erasmus Viscenter. In het viscenter kunt u rauwe vis en schelpdieren kopen. In de eetcorner vindt u gefrituurde of gerookte vis die u ter plekke kunt opeten. Er is een buitenterras met 60 stoelen.

Adres: Kaai 1, Breskens. Tel. 0117-382077. Geopend van 8:30 tot 18:00 uur, ook op zondag.

Bij vishandel en cafetaria de Dukdalf kunt u zeven dagen per week verse vis kopen. In de cafetaria koop u gefrituurde of gerookt vis en er zijn verse mosselen en oesters. U kunt hier ook verse vis, oesters en mosselen voor thuis kopen.

Breskens

Visrestaurants in Breskens

visrestaurant

Restaurant 't Vissershuis, Scheldekade 2.

De visrestaurants in de haven van Breskens.

Op de Kaai bij de vissershaven van Breskens zijn meerdere restaurants waar u heerlijke verse vis kunt eten. Er is hier veel terrasruimte dus bij zonnig weer eet u buiten aan het water.

Bij De Kluiver staan altijd verse oesters, zeetong en vissoep op het menu. In het seizoen eet u hier heerlijke mosselen en asperges. Het restaurant Spetters en het mediterrane restaurant Gusto liggen hier dichtbij. Alle drie de restaurants zijn van dezelfde eigenaar.

restaurant Breskens

Vis eten in Breskens.

Behalve bij de haven kunt u ook elders in het centrum van Breskens vis eten.

Zo zijn er in Breskens een aantal goede restaurants op het Spuiplein. Sommige restaurants hebben een overdekt terras zodat u ook in de winter buiten kunt zitten.

Tegenover de vissershaven ligt 't Vissershuis, Eten & Drinken, Scheldekade 25, Breskens, tel. Tel.: 0117-382070.

Een culinair weekend weg

Breskens

Vishandel en cafetaria de Dukdalf.

visserij museum

Visserijmuseum Breskens, Kaai 1-103.

restaurants

De restaurants bij het Spuiplein.

Zeeland.

Zeeland

In het dorp Philippine kunt u vis eten.

Het Spuiplein.

Breskens

De strandpaviljoens van Breskens.

In de strandpaviljoens van Breskens kunt u heerlijk eten of drinken met uitzicht op zee.

Strandpaviljoen Breskens aan Zee, Promenade 2, is tijdens het seizoen iedere dag en avond geopend behalve op dinsdag. In de winter is het strandpaviljoen alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Het strandpaviljoen is mooi gelegen in de duinen. Vanuit het paviljoen heeft u een mooi uitzicht op het strand en op de skyline van Vlissingen aan de andere kant van de Westerschelde.

Het strandpaviljoen 't Halve Maentje ligt bij het vakantiepark van Roompot Vakanties in Breskens. In het strandpaviljoen kunt u het grootste deel van het jaar genieten van heerlijke visgerechten.

Mosselen eten in het dorp Philippine
(25 minuten rijden van Breskens).

Het dorpje Philippine was in het begin van de 20ste eeuw een vissersplaats. Het vangen van mosselen was de specialiteit. De haven is nu verzand en een aantal mosselvissers zijn er lang geleden een visrestaurant begonnen.

In Philippine in Zeeuws-Vlaanderen zijn maar liefst acht visrestaurants die zich gespecialiseerd hebben in mosselen. Iedere dag, en soms wel twee keer per dag, komen er verse mosselen uit Yerseke.

Het mosseldorp Philippine ligt tussen Breskens en Terneuzen.

Een strandpaviljoen in Breskens.

overnachten

Strandpaviljoen Breskens aan Zee.

De visrestaurants van Philippine

De restaurants liggen vlakbij elkaar in de Waterpoortstraat, de Kasteelstraat en de Visserslaan. Het familiehotel Hotel Au Port in Philippine heeft een eigen restaurant.

De restaurants:

  1. De Fijnproever
  2. De Oude Haven
  3. Auberge des Moules
  4. De Schouw
  1. De Zwaan
  2. De Mosselbank
  3. In den Vlaemsche Pot
  4. Place du Marché