Weekendplanner Kaartjes

De hotels van Leeuwarden.

In Leeuwarden kunt u nog goed en goedkoop overnachten in één van de bijzondere hotels in en rond de binnenstad.

Aan de rand van Leeuwarden vindt u een paar gemakkelijk bereikbare motels. Als u met de auto voor een beurs, congres of evenement in het WTC Expo komt kunt u hier overnachten.

De hotels in Leeuwarden.

Een hotel in een paleis.

Texel

Het paleishotel Fletcher Paleis Stadhouderlijk Hof.

Overnachten in een bijzonder hotel in Leeuwarden.

Het viersterrenhotel Fletcher Paleis Stadhouderlijk Hof is gevestigd in een voormalig koninklijk paleis. Het 18de-eeuwse paleis ligt in het centrum van Leeuwarden, naast het monumentale stadhuis op het Hofplein.

Vanuit het hotel is het een maar een paar minuten lopen van de belangrijkste winkelstraten Nieuwestad en de Voorstreek. De ruime kamers van dit prachtige hotel zijn in een voorname stijl ingericht.

In een zaal van het paleis is een romantisch restaurant gevestigd, restaurant Us Heit. Dit restaurant is in 18de-eeuwse stijl ingericht.

De hotels van Leeuwarden.

Overnachten

Het Stenden Hotel ****.

Het Stenden Hotel is een ander bijzonder viersterrenhotel in Leeuwarden. Het luxe hotel staat ongeveer 10 minuten lopen van het centrum van Leeuwarden en wordt gerund door studenten van de Internationale hotelschool. Het hotel wordt door haar gasten als uitstekend beoordeeld.

Het is wel een klein hotel, er zijn maar 28 kamers, dus u moet op tijd reserveren als u hier wilt overnachten.

In het hotel kunt u lekker eten in Restaurant Wannee.

Oranje Hotel

Het Oranje Hotel ****

Het Oranje Hotel is één van de oudste en meest bekende hotels van Leeuwarden. Het is een prima viersterrenhotel dat centraal gelegen tegenover het station in de binnenstad van Leeuwarden ligt. Het beursgebouw WTC Expo Leeuwarden ligt ongeveer 15 minuten lopen van het hotel.

Bij het hotel hoort een café en een restaurant en in de zomer kunt u er op het terras zitten.

Kelders Leeuwarden

Het Grand Hotel Post Plaza.

Het Grand Hotel Plaza op de Tweebaksmarkt is een prachtig hotel in de binnenstad. Het hotel is een leuke bestemming voor een wellness weekend weg.

De suites hebben een bubbelbad op de kamer en in het wellness centrum van het hotel staat een jacuzzi. Het hotel ligt vlakbij de winkelstraat de Voorstreek.

De Voorstreek in Leeuwarden.

Texel

Hotels bij de snelweg in de buurt van Leeuwarden.

Als u in een hotel dichtbij de snelweg wilt overnachten kunt u kiezen uit het driesterrenhotel Campanile Hotel & Restaurant Leeuwarden en het Bastion Hotel Leeuwarden.

Deze hotels liggen vlakbij de A32 aan de rand van Leeuwarden.

Vanuit het hotel is het WTC Expo Leeuwarden en de binnenstad van Leeuwarden gemakkelijk en snel te bereiken.

Leuke hotels en appartementen in Leeuwarden.

Het Alibi Hostel in de gevangenis

In de voormalige gevangenis De Blokhuispoort is een hostel gevestigd waar u kunt overnachten in een cel. De cellen hebben nog steeds het uiterlijk van een cel met dikke deuren en tralies voor de ramen.

Er is een grote slaapzaal waar u een bed kunt boeken. U kunt ook kiezen voor een tweepersoonscel of een vierpersoonscel. Vanuit het hostel is het maar een paar minuten lopen naar de winkels en de cafés in de binnenstad.

Reserveer een overnachting in het Alibi Hostel.

Hostel Leeuwarden

Behalve een hostel is er ook een gevangenismuseum en er is een restaurant.

Boutique Hotel Catshuis.

Boutique Hotel Catshuis staat op één van de mooiste locaties in de binnenstad van Leeuwarden. Het hotel is gevestigd op de Nieuwestad in een groot herenhuis.

De winkels, de cafés en restaurants in de binnenstad van Leeuwarden liggen bijna voor de deur. Attracties als de Oldehoven en het Fries museum zijn in een paar minuten te bereiken.

Reserveer een overnachting.