weekend weg
Veerboten van Harlingen
Veerboten van Harlingen naar Vlieland en Terschelling
Overnachten in Nederland
Veerboten vanuit Harlingen naar Vlieland en Terschelling

De veerboten naar Vlieland en Terschelling bieden een aangenaam begin van uw vakantie. Vanaf de moderne schepen heeft u een mooi uitzicht over het Wad. De boten beschikken voor en achter over grote ramen waar u een goed uitzicht heeft over de Waddenzee. Op het zonnedek is het zomers goed toeven. U kunt eten en drinken aan boord krijgen.

     
Eropuit > Nederland > De Waddeneilanden > De veerboten vanuit Harlingen Overnachten in Harlingen
Vlieland Hotels op Vlieland en Terschelling Terschelling
De veerboten naar de Waddeneilanden
De veerboten naar Vlieland

Iedere dag vertrekken er vanuit Harlingen verschillende veerboten naar Vlieland. De boottocht naar Vlieland duurt ongeveer anderhalf uur. Aan boord is een restaurant aanwezig. U kunt hier ook pinnen maar doe dat wel in de buurt van de kust. Er zijn twee snelle veerboten, de MS Koegelwieck en de MS Tiger van Rederij Doeksen. De overtocht duurt met deze boten ongeveer 45 minuten.
Bagage kunt u zelf mee aan boord nemen. Handiger is het echter als u dat afgeeft voor het aan boord gaat. U hoeft dan niet op uw koffers te passen.

Op de veerboot naar Vlieland
Foto: Op het bovendek van de veerboot naar Vlieland
Leuke dingen doen op Vlieland

De veerboot naar Terschelling

De overtocht naar Terschelling duurt ongeveer 1 3/4 uur. U kunt uw auto of motor meenemen naar Terschelling. U moet echter wel ruim van tevoren plaats op de veerboot reserveren voor de auto. Net zoals bij Vlieland varen de snelle MS Koegelwieck en de MS Tiger van Rederij Doeksen ook op Terschelling. De overtocht duurt met een snelle veerboot 45 minuten. U kunt online reserveren.

veerboot naar Terschelling
Foto: De veerboot naar Terschelling
Leuke dingen doen op Terschelling De aankomst op West-Terschelling
Kaarten reserveren voor de veerboten en dienstregeling

Er zijn twee rederijen die de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland onderhouden. Rederij Doeksen vaart zowel op Vlieland als Terschelling, de EVT vaart alleen naar Terschelling.

U kunt op de site van Rederij Doeksen plaatsen reserveren voor de overtocht naar Terschelling en Vlieland. Wijzigen is kosteloos dus vooraf reserveren is aan te raden.

Kaarten voor de veerboten naar Terschelling en Vlieland

Ook bij de rederij van de eilandbewoners, rederij EVT, kunt u online boeken.

Kaarten voor Terschelling via EVT

Veerboot Harlingen - Vlieland
Foto: De snelle veerboot naar Terschelling

Lang parkeren in de haven van Harlingen

De havens van Harlingen zijn vanaf de snelweg gemakkelijk te vinden. Volg gewoon de borden. In de haven is beperkte parkeerruimte. Vaak is er geen plaats meer. Er zijn echter ook een aantal parkeerplaatsen op een parkeerterrein dat iets verder weg ligt. Het parkeerterrein is vanaf de snelweg en vanaf de haven gemakkelijk te vinden. U kunt het beste de koffers eerst wegbrengen en daarna parkeren. Als u iets voor de haven op het parkeerterrein parkeert bent u ongeveer 10 minuten lopen verwijdert van de veerboot.

Iets duurder is de parkeergarage onder de veerbootterminal in Harlingen. De terminal is vanuit de parkeergarage gemakkelijk en snel te bereken.

De parkeergarages vergeleken

Met de trein naar de haven van Harlingen

De haven van Harlingen heeft ook een klein station bij de havens. Hier stopt de trein vanuit Leeuwarden. De trein en de veerboten sluiten goed op elkaar aan. Het kleine station vindt u vlak naast de veerboten.

Overnachten in Harlingen© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid media