Weekendplanner Kaartjes

Kindvriendelijke hotels en vakantieparken in Nederland.

Als u met kinderen in een hotel overnacht kunt u vaak wel een extra bed op de kamer laten zetten. In kindvriendelijke hotels bevinden zich echter ook familiekamers.

Tips: Bij veel pretparken en andere attracties zijn vakantieparken waar u voor een weekend of midweek een bungalow kunt huren.

Overnachten bij pretparken en speeltuinen.

De meest kindvriendelijke hotels

De kindvriendelijke hotels

Een kindvriendelijk hotel beschikt over familiekamers en heeft een ruimte waar kinderen veilig en ongehinderd kunnen spelen. Soms is er een speeltuin buiten maar er is minimaal een ruimte binnen waar de kinderen bezig kunnen zijn.

In een familiekamer kan het hele gezin slapen. Niet iedere familiekamer is echter groter dan een normale kamer. Er staan op een familiekamer meestal een tweepersoonsbed en twee losse bedden in de kamer.

skien in Limburg

In Landgraaf ligt een hotel bij SnowWorld. Hier kunt u het hele jaar (leren) skiën. Vlakbij ligt themapark Mundo Verde.

Overnachten in een hotel met kinderen

Als u oudere kinderen heeft kunt u ook voor twee geschakelde kamers kiezen. Dit zijn kamers met een tussendeur.

Als u kleine kinderen heeft kunt u ervoor kiezen om het kind bij u in bed te laten slapen. In de meeste hotels is dit gratis.

Als u een extra bed op de kamer wilt betaalt u wat extra voor het bed en het ontbijt. Lees de hotelbeschrijvingen voor de mogelijkheden.

Bij twee geschakelde kamers moet u er wel op letten dat in de kamer voor de kinderen twee bedden staan.

Geef uw wensen bij het reserveren van de kamer door in het opmerkingenveld van het boekingsformulier.

Boek een kindvriendelijke overnachting.

Overnachten

De hotels en bungalowparken van de Efteling.

Het meest bekende kindvriendelijke hotel bij een attractiepark is ongetwijfeld het Efteling Hotel bij de Efteling. Het hotel heeft de vorm van een sprookjeskasteel en de kamers hebben iets magisch. De inrichting van het restaurant van het hotel is sprookjesachtig. Het hotel beschikt over een speelkasteel, een speelplaats en een theater.

Behalve in het bekende Eftelinghotel kunt u ook overnachten in het driesterrenhotel Efteling Loonsche Land Hotel of in een appartement van Efteling Bosrijk

Het hotel ligt naast de Efteling en vlakbij de grootste zandbak van Nederland, de Loonse en Drunense Duinen.

Ook in de zomer in de sneeuw in Zuid-Limburg.

Hotel SnowWorld in Landgraaf (Zuid-Limburg) heeft veel te bieden als u een weekend weg wilt met kinderen. Bij dit hotel is een grote skibaan waar u het hele jaar door kun skiën en snowboarden in echte sneeuw. Er worden ook skilessen gegeven.

In Landgraaf zijn meer attracties. Zo zijn er in Landgraaf de Wereldtuinen van Mundo Verde en er ligt naast SnowWorld een klimpark.

Vlakbij Landgraaf vindt u de attracties van Vaals en Valkenburg.

Skiën en snowboarden in Zuid-Limburg.

De meest bekende bungalowparken bij attractieparken.

Maak eens een fotoalbum over uw reizen.

geschakelde kamers

Een geschakelde kamer met twee bedden.

minibar

Tip: Laat de minibar op de kamer van de kinderen leeghalen.

attracties
Bossen en duinen

Slapen in een middeleeuws kasteel in Nederland.

In Nederland zijn twee hostels gevestigd in een middeleeuws kasteel in de buurt van de zee. Deze hostels van Stayokay beschikken over familiekamers zodat het hele gezin op dezelfde kamer kunnen slapen.

Met de kinderen naar de Waddeneilanden.

Op de kleine Waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog worden auto's van toeristen niet toegelaten. Op de grotere eilanden Terschelling, Texel en Ameland zijn auto's weliswaar toegestaan maar er zijn veel fietspaden en wandelpaden.

U kunt dan ook veilig met de kinderen op de Waddeneilanden wandelen en fietsen. Er is het strand en de zee, er zijn uitgestrekte bossen en duinen en er zijn volop attracties.